Keinutuolin entisöinti

Olen saanut enoltani Mikolta vuosia sitten keinutuolin, joka on kulkenut matkassa jo useammassa kodissa. Keinutuoli-parka on vaan joutunut aina terassille, ensin tilanpuutteen vuoksi ja myöhemmin huonokuntoisuuden. Pistetään tämä Peränteläisen Kuusiston Arvon 1970-luvulla tekemä keinutuoli kuntoon.


Ja tästähän homma lähti käyntiin kaksi vuotta sitten. Tästä tulikin siis pidempi projekti, kun alun perin kuvittelin. Niinhän siinä joskun aina tuppaa käymään - aikapula, laiskuus, osaamattomuus ja yhden osan hukkaaminen (löytyi kyllä myöhemmin) pitkittivät tässä tapauksessa projektia. Apuja hain Aivian entisöintikurssilta. Ilman pätevän open Annan apua ja vinkkejä tuskin olisin saanut aikaan keinutuolia, joka on kuin uusi.


Ensin siis irroittelin kaikki puunaulat ja osat toisistaan. Seuraavana olikin vuorossa pitkä kuivattelu, koska tuoli oli ollut kosteassa. Muutama pinnapuu oli poikki ja naulattu eli poistin naulat liimasin palat takaisin yhteen. Hei älkää koskaan korjatko mitään huonekaluja naulalla! Niitä on niin vaikea poistaa tarvittaessa.


Jalakset olivat myös irronneet liimauksesta ja kuivaneet hieman kieroon


Puuliimaa väliin ja kunnon kuivumisen jälkeen hionta.


Istuinosankin liimaukset olivat irronneet. Onneksi keinutuoli on hyvää tekoa, niin osat sai mukavasti liimaamalla paikalleen.


Jalat olivat kuivuneet niin, että istuinosan reiät olivat niihin aivan liian suuret. Puukiilalla saa jalkaa isommaksi.


Puukiilat, muutama puutikku ja liima, sillä pystyy varmasti jalat paikoillaan, eikä klenkkaa enää.


Jalkojen liimaus jalaksiin olikin haasteellista, koska osat olivat kuivuessaan hieman vääntyneet. Mutta siitäkin selvittiin. Jalakset ovat kiinni puunauloilla.


Sitten kokoamaan selkänojaa ja käsinojia. Muistathan numeroida osat ja huolehtia, ettet hävitä numeroita hiomalla.


Kuulostaa helpolta mutta käytännössä oli hyvin haastava projekti. Paljon hiomista, liimaamista, sahaamista, poraamista, fiksausta, säätämistä ja kääntämistä. Into kalustemaalilla maalasin tämän kolmeen kertaan ja täytyy samalla kehua kuinka hyviä nuo Anzan pensselit ovat. 

Nyt se on hieno eikä varmasti joudu enää ikinä terassille!


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Loimen laitto kangaspuihin

Makramee kesäverhot

Makramee seinävaate