Uusi lampunvarjostin

Löysin kirppikseltä vanhan pöytälampun jalan ja irrotettavan lampunvarjostimen muutamalla eurolla. Vekkinen varjostin sai väistyä tieltä ja kehikko sai uuden päällisen värjätyistä, itsetehdyistä paperiarkeista. Paperimassa on värjätty Levafix-väreillä. Värinä piti olla limen vihreä mutta melko keltainen siitä tuli. Painelin arkit märkinä varjostimen päälle, joten ne pingottuivat kuivuessaan kivasti. Varjostimeen on käytetty kolme A5 kokoista arkkia. Saumoja on vaikea huomata kuivumisen jälkeen.


Taito Aivialta kopsattu ohje paperimassan värjäämiseen:

100g paperimassaa (Huom! Massan kuivapaino)
50g glauber-suolaa
20g soodaa
2 l vettä
väripigmenttiä 2-4%

1. Mittaa astiaan niin kuumaa vettä kuin hanasta tulee. Laita astiaan ensin suola ja sitten sooda. Käytä hengityssuojainta. Sekoita kunnes suola ja sooda liukenevat veteen.

2. Mittaa tarvittava määrä väripigmenttiä. Vaaleisiin pastelliväreihin riittää 1-2% pigmenttiä ja täysväriin 3-4%. Sekoita pigmentti ensin pieneen määrään kuumaa vettä ja lisää pigmenttivesi värjäysastiaan. Sekoita huolella.

3. Lisää märkä massa astiaan ja sekoita hyvin. Anna massan värjäytyä vähintään tunnin verran. Massaa kannattaa sekoittaa muutaman kerran värjäytymisen aikana, että massasta saadaan tasaisemman värinen.

4. Ota massa lävikköön ja huuhtele juoksevan veden alla, kunnes huusteluvesi on aivan kirkasta.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Loimen laitto kangaspuihin

Makramee kesäverhot

Makramee seinävaate