Nopea DIY kevätpipo


Kevättä odotellessa surautetaan ompelukoneella trikoopipo. Tällaisen trikoopipon ompeluun menee vain hetki, 10-15 minuuttia. Itse piirrän kaavan, jonkun itselle hyvin istuvan pipon avulla (muista kankaan kutistumisvara!). Trikoota tähän pipoon meni 55x58 cm pala. Käännän kankaan kaksinkerroin, nurjapuoli ulospäin. Huristelen ompelukoneella reunasaumaan ensin suoralla ja sitten vielä siksak-ompeleella. Käännän sauman keskelle ja leikkaan kankaan kaavan avulla. Muista jättää saumavarat.


Ompelen molempiin päihin taas suoran- ja siksak-ompeleen. 


Sitten tehdään molempiin päihin keskelle lovet. Mittaan ensin 2 cm keskisaumoista molemmille sivuille päin ja 5 cm alaspäin ja piirrän näihin merkit. Käännän pipon kaksinkerroin ja nipsautan saksilla palan pois. Taas suora- ja siksak-ommel toiseen päähän. Käännetään pipo oikein päin toisen loven kautta ja ommellaan sitten se umpeen. Käännetään pipo kaksinkerroin niin, että viimeksi oikealta puolelta ommeltu sauma jää pipon sisäpuolelle.


Pipo päähän ja ulkoilemaan - näillä nollakeleillä kyllä tällä trikoopipollakin tarkenee. Ja mikä parasta, pipo on DIY - do it yourself.


Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Loimen laitto kangaspuihin

Makramee kesäverhot

Makramee seinävaate