Kevät!

Se on kevät nyt täällä Keski-Suomessakin! Ja mistä muusta sen tietää, kun lämmittävästä kevätauringosta? Minun on aivan pakko päästä puutarhamyymälään. Nyt on taas muutama uusi kukka sisällä. Kuvassa kellokukka Campanula ja pöydässä kauan aikaa sitten kutomani keväinen kaitaliina. Tämä kukka sopii sekä sisälle, että pihalle. Kesän tullen siirrän sen siis ulos, mutta sateelta, tuulelta ja paahteelta suojaan. Nypi kuivuneet kukat ja kastele säännöllisesti, niin tästä kukasta riittää iloa pitkäksi aikaa.


Mukaan tarttui tottakai myös orvokkeja. Tämä orvokki kaunistaa lumen alta paljastuvaa kivikkotarhaa, itse tekemässäni betoniruukussa. Tätä kukkaa ei haittaa, vaikka lumet eivät olekkaan sulaneet ja yöllä tulee pieni pakkanen. Nypi kuivat kukat pois, niin orvokki jaksaa kukkia pitkään. Kukinnan jälkeen varret voi leikata alas, niin kukat kukkivat myöhemmin kesällä uudelleen.


Nyt on muuten myös juuri sopiva aika siistiä kirsikka- ja omenapuut. Pienet leikatut oksat kannattaa tuoda sisälle maljakkoon, niin pian ne kukkivat kauniisti. Mukavia kevätpäiviä!

Kommentit

  1. Kauniita kukkia. Hyvä tuo vinkki tuoda oksat maljakkoon kukkimaan. Olen sun blogissa luultavasti eka kertaa. Ois niin kiva jos haluaisit tulla vasta vierailulle Aurinkokujallekki + osallistu arvontaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun löysit blogiini. Kävin osallistumassa arvontaasi.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Loimen laitto kangaspuihin

Makramee kesäverhot

Makramee seinävaate