DIY kynttilä

Kynttilöitä kesällä? Kynttilöitähän voi polttaa ympäri vuoden. Mutta minkälainen projekti tämä kynttilän teko mahtaakaan olla? 


Valitse muotit. Pringles-purkit ja kertakäyttöiset, irtojalkaiset shampanjalasit ovat käteviä. Tee sydänlangan mentävä reikä lasin pohjaan esim. dremelillä. Pringlespurkki ei vaadi niin järeitä työkaluja vaan parsinneula piisaa. Pujota sydänlanka reiästä ja tee alas solmu, sellainen jonka saat vielä myöhemmin auki. Laita shampanjalasin jalka takaisin paikoilleen. Pringlespurkin pohjaan kannattaa laittaa teippiä solmun päälle, ettei massaa pääse valumaan. Sido langan yläreuna kiinni tikkuun tai metallilankaan (kuva alempana). 


Kaada vanhaan pannuun tai kattilaan steariinia 70% ja parafiinia 30% sekä kynttilöiden värjäämiseen tarkoitetut värirakeet. Sulata massa vesihauteessa 70 asteiseksi. Huom! Värirakeet sulavat huonommin kuin steariini ja parafiini, joten muista sekoittaa huolella.


Jos haluat kaksivärisen kynttilän, toisen värin saa lisättyä noin puolen tunnin kuluttua, riippuen tietysti kynttilän koosta ja massan määrästä.


Tein myös kaksivärisiä kynttilöitä lasipurkkeihin. Puupalikan avulla sai mukavasti ensimmäisen värin kallelleen. Näissä oli metallituetut sydänlangat, samanlaiset kuin tuikkukynttilöissä.




Kynttilöitä voi tietysti tehdä myös sulattamalla vanhoja kynttilänjämiä. Siivilöi vaan ensin sulanut massa, niin saat vanhan palaneen sydänlangan jämät pois. Uusio kynttilöiden steariinissa on hieman likaa, nokeako se lie mutta minua se ei haittaa. 
Kauniisti ja tasaisesti ne palavat!


Tunnelmallista!

Kommentit

  1. Hienoja! Näitä pitää tehdä jämistä syksyksi ja talveksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kannattaa alkaa jemmailla jämiä. Ja tämä on tosi kivaa puuhaa! :)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Loimen laitto kangaspuihin

Makramee kesäverhot

Makramee seinävaate