Kankaan taustaus

Valmistin albumin itsetehdyistä kierrätyspapereista. Albumin kannet on päällystetty kankaalla, joka on vahvistettu ensin taustaamalla. Taustaus on myös kätevä tapa estää kankaiden reunoja purkautumasta. Katsotaanpas miten taustaus tapahtuu.


Albumin kansiin liimattava kangas on hyvä taustata, jos se ei ole kovin vahvaa. Taustaus tarkoittaa vahvikekankaan liimaamista kankaan taakse. Tässä liimana toimii pelkkä vesi-vehnäjauhoseos ja vahvikekankaana kertakäyttölakana.


Kangas laitetaan oikea puoli alaspäin esim. koivuvanerin päälle ja kastellaan niin hyvin, että se jää kiinni levyyn.


Mittaa kattilaan 1 dl vehnäjauhoja ja 4 dl vettä. Anna turvota hetken ja keitä seosta niin kauan, että se alkaa kuplimaan. Muista sekoittaa koko ajan huolella. Leikkaa kertakäyttölakanasta taustattavaa kangasta hieman suurempi pala (2-3cm joka reunan yli). Levitä lakanalle tasainen kerros seosta niin, että koko lakana kastuu. Levitä lakana tasaisesti kankaan päälle ja huolehdi ettei väliin jää ilmakuplia. Lakanan täytyy tulla kankaan yli joka reunalta. Jätä kuivumaan vuorokaudeksi.


Tässä irroitettu vahvistettu kangas. Kertakäyttölakana jää reunoilta kiinni osaksi myös taustauslevyyn. Sen saa irroitettua kastelemalla lakanan.


Liimasin kankaan konepahvin päälle. Kuvasta näkee myös kuinka hyvin kangas taipuu haluttuun suuntaan.


Albumin kansiin päätyi itsetehty kangas, jossa on käytty puupalikkaa kuvion painamiseen.


Albumissa on vain kannet jotta kirjan kaunis selkä jää näkyviin. Albumi on sidottu japanilaista kirjansidontatekniikkaa käyttäen.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Loimen laitto kangaspuihin

Makramee kesäverhot

Makramee seinävaate