Suomen Kädentaidot -messut 2017

Euroopan suurimmat käsityömessut ovat sulkeneet ovensa tältä vuodelta. Ovista astelikin tänä vuonna taas uuden messuennätyksen verran ihmisiä - 49331 kävijää. Ensi vuodeksi järjestäjät lupaavatkin muutoksia messujärjestelyihin, joka on varmasti toivottu asia. Tuo kansan paljous näkyikin ainakin lauantaina: väentungoksessa saattoivat hermotkin kiristyä. 

Kävin messuilla siis olosuhteiden pakosta lauantaina. Nopean kiertelyn lomassa istahdin kuuntelemaan virkkaamalla kansainväliseksi ilmiöksi nousseen Molla Millsin haastattelua. Muotitaitelija Justus K esitteli Mollan uusimman kirjan Virkkuri 4 - kurittomat kuosit, joka itsellekkin tietysti tarttui messuilta matkaan. Virkkuri 4 on sarjan nuorekkain ja värikkäin teos. Molla kertoi, että  mustavalkoinen ja luonnonläheiset värit ovat saaneet rinnalleen mm. vaaleanpunaisen, joka taitaa olla "tuliainen" Japanin matkoilta.  

Mitäs tulevaisuus tuo tullessaan? Molla varmasti jatkaa kurssittamista ympäri maailman, josta hän näyttää nauttivan täysillä. Kenties joku päivä Mollalta tulee jokin pieni tuoteperhe myyntiin tai ainakin virkkauspaketteja, sisältäen ohjeet ja materiaalin. Mollan kirjoja on käännetty jo kymmenelle kielelle ja jatkossa varmasti vielä useammalle. Upeaa, että meillä Suomessa on tällainen nainen, joka on saanut aikaiseksi maailmanlaajuisen virkkausbuumin!


Virkkuri 4 kirjasta löytyy ohje tähän ihanaan olkalaukkuun, joka Mollalla oli matkassa. Lisäksi sieltä löytyvät muodikkaat ryijyreppu ja ryijysolmuilla tehty takin selkälippu. Kirjan kannessa koreilee aivan upea käytävämatto. Voi kun aika riittäisi joskus tuon tekemiseen. Odotan innolla, että pääsen tutustumaan tarkemmin tähän kirjaan!




Mutta nyt palataan idealavalta pikaiseen parin tunnin messukierrokseen. Mitäs kivaa sieltä messuilta löytyikään? Kube Designin Kube -betonivalaisimet - Näistä mä tykkään! Upeiden ja ajattomien valaisimien takana on muotoilija Petri Seuri. Nämä ovat ihanan rouhean näköisiä mutta aivan silkkisen tuntuisia. Miten ihmeessä kysyn minä? Kannattaa käydä vilkaisemassa sivut Facebookissa Kube Design


Ryijythän ovat nyt siis niin IN juttu. Oletko sinä kokeillut solmia ryijyä? Ryijypalvelu RPn osastolla oli tarinaryijyjen äiti, Johanna Laitinen esittelemässä söpöjä ryijyjään. Näistä suloisista tarinaryijyistä voi tilata valmiin ryijypaketin, jossa jopa nukkasekoituslangatkin ovat valmiina. Paketin mukana tulee tarinakortti ja todella selkeä ompelupaketin työohje. Tällä aloittelijakin pääsee varmasti hyvin alkuun. 




Kurikasta oli kaartanut paikalle näin hieno autorivistö. Näitä autoja myytiin Yes Yes -lastenvaatteiden oheistuotteena. Nämä autot ovat seitsemänkymppisen sedän käsialaa ja niistä voi tiedustella tarkemmin Leena Ujaiselta. Tuo keltainen kaara lähti minun matkaan. Eiköhän tämä ole mieluinen synttärilahja meidän pikku miehelle. Auton katto toimii kahvana, joten pienempienkin automiesten on näillä kätevä ajella. Myöhemmin kun autoilla ei enää leikitä, sitä voi käyttää säästöpossuna. Kätevä keksintö!



Kolmen flikan kööri tarkkaili hyllyltä, kuinka messut sujuivat. Nämä koivusta käsityönä valmistetut puunuket tulevat Jurvasta, koristeveistomestari Kaj Lindgårdin verstaalta. Puunukkeja myy Taito Etelä-Pohjanmaa ja ne on suunnitellut Fiia Harju-Säntti. Komea flikka kööri sanon minä!


Oli taas mukava käydä messuilla haistelemassa uusia tuulia ja ihailemassa käsityöläisten taidonnäytteitä - tuotteita ja palveluita. Myös uudet materiaalit ja ideat harrastajille löytyvät aina täältä. Ensi vuonna yhtenä teemana on lasten ja nuorten käsityötaidot. Innolla odotan siis taas kerran näitä messuja!

Yhteistyössä: Suomen Kädentaidot

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Loimen laitto kangaspuihin

Makramee kesäverhot

Makramee seinävaate