Kierrätyspaperin valmistus

Materiaaliksi voi käyttää kotikeräyspaperia, munakennoja ja vessapaperirullia. Kaikki muut postiluukusta tulevat paperit sopivat paitsi ei aikakauslehtien sieleäpintainen paperi, koska se ei hajoa. Liota papereita hetken ja revi ne postimerkin kokoisiksi paloiksi. Sekoita sauvasekottimella tasainen mössö.


Laita laakeaan astiaan vettä ja mössö niin että syntyy ohutta velliä. Siis mitä enemmän mössöä sitä paksumpi paperista tulee. Sekoita hyvin.


Viira on puukehikko johon on pingotettu seulakangas. Sen voi valmistaa vaikka hyttysverkosta. Upota viira velliin pystyasennossa ja nosta vaakatasossa, että kuituja jää tasaisesti verkon päälle. Anna veden valua pois. Taputtele vielä sienellä alapuolelta, että ylimääräinen vesi imeytyy siihen. Ota viiran kehys pois ja kumoa puulevyn päälle. Taputtele vielä sienellä loput vedet pois ja nosta viira. Voit jättää paperin kuivumaan sellaisenaan tai taputella sitä vielä sienellä vaikka jonkun verkon läpi.


Ekaan paperiin on käytetty postin oranssaja mainoslappuja, munakennoja ja langanpätkiä. Toisessa paperissa on eri sinisen sävyisiä mainoslehtisiä ja vessapaperirullia. Kolmannessa on käytetty pääasiassa omenakennoja. Ja eikun askartelemaan!


Kommentit

  1. Tätä on pakko kokeilla, kiitos vinkistä :-) Kävisikö harsokangas viiraan, vai tarttuuko paperimössö siihen liikaa kiinni?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jakaa juttuja, että muutkin innostuvat. :) Musta tuntuu, että harsokangas saattaa olla liian ohutta - vaikea kiinnittää kehikkoon yms. Kokemusta ei kyllä ole. Netissä kehuttiin valoverhokangasta hyväksi.

      Poista
  2. minä olen joskus tehnyt paperia itse, mutta ei ollut minun kärsivällisyydelleni se homma. Hienoja nuo kyllä on!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla vielä joskus uudelleen. Nämä kokeilut kasvattaa kärsivällisyyttä. :)

      Poista
  3. Paperinteko itse on koukuttavaa hommaa. Hienoja sävyjä olet saanut aikaan ihan vain papereita lajittelmalla. Minä olen värjännyt peitevärinapilla sanomalehtimössöä. Ja märän paperiaihion päälle voi liimata servetin tai sanomalehdestä leikatun sarjakuvan, niin koristelutkin on valmiina. (servetistä poistetaan kaikki muut kerrokset paitsi kuva)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos - yllätyin kovin noista selkeistä sävyistä. :) Täytyy kokeilla itsekkin tuota mössön värjäämistä.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Loimen laitto kangaspuihin

Makramee kesäverhot

Makramee seinävaate