Kirjansidonta

Avataanpa hieman aihetta länsimainen kirjansidontaa. Paperit taitetaan ja laitetaan neljän paperin nippuihin. Käytin tavallista kopiopaperia ja väliin laitoin muutaman hienomman paperin. Taiteeseen tehdään reijät naskalilla.


Niput ommellaan yhteen. Tässä kirjassa oli kymmenen nippua. Ompeleiden väliin jätettiin tueksi kanttinauhat.



Kirjan selkä liimataan paperiliimalla ja jätetään kuivumaan puristimien väliin. Viimeisenä liimasin esilehdet eteen ja taakse. Liimaa laitoin puoli senttiä selän puolelle. Kirja kävi kirjapainossa leikkurissa jotta sivuista saatiin tasaiset. Viimeisenä selkään liimattiin lisätueksi verkko.


Takakansi on tehty konepahvista ja kansi sekä selkä ohuemmasta pahvista. Etukansi, selkä ja takakansi liimattiin yhteen kopiopaperin avulla ja jätettiin näiden väliin puoli senttiä, että kirja pääsee aukeamaan. Tässä versiossa etukannessa oli kaksi pahvia päällekäin, jotta saatiin kolo pitsille. Spreijasin pitsin vaaleanpunaiseksi. Kansien päälle liimasin tapetin.


Esilehdet liimattiin kiinni etu- ja takakanteen ja näiden väliin liimasin taas Mummun tekemän pitsin, jota voi käyttää kirjanmerkkinä.


Tässä kirja valmiina. Kannetkin aukeavat hyvin. Kiva tuli!


Kommentit

  1. Saitpa tuon kirjan tekemisen kuulostamaan helpolta! :) Täytyy varmaan joskus kokeilla itsekin. Tämä sun aikaansaannos on kyllä oikein kivan näköinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Se olikin helpompaa mitä itsekin ensin ajattelin - kannattaa kokeilla. :)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Loimen laitto kangaspuihin

Makramee kesäverhot

Makramee seinävaate