Galatasaray huopatossut

Meidän tokaluokkalainen saa Joulupukilta huopatossut, joissa on hänen suosikki jalkapallojoukkueen Galatasarayn logo. Äiti ajatteli auttaa vähän pukkia.

Huopatossun suunnittelussa täytyy muistaa ottaa huomioon 30-40% kutistumisvara. Leikkasin kuplamuovista kaavan (molemmat tossut voi tehdä samaan aikaan). Aseta pöydälle neljä kerrosta karstavillaa. Muista laittaa kerrosten syyt ristiin. Aseta kaava villojen päälle. Revi ylimääräinen villa pois pari senttiä kaavan ulkopuolelta (saumavara). Nosta kaava pois ja kastele lämpöisellä mäntysaippuavedellä kaavan alue. Jätä saumavarat vielä kuiviksi. Nosta kaava takaisin paikoilleen ja kääntele saumavarat kaavan päälle ja kastele. Laita kaavan päälle myös neljä kerrosta karstavillaa - hieman kaavaa piemenpiä paloja ettei saumojen kohdista tule liian paksut. Kastele ja pöyrittele käsillä märkä villa tasaiseksi.


Laita märkä villa kuplamuovin päälle. Rullaa muovi tossuineen putken ympärille. Sido paketti kiinni ja huovuta rullaamalla pyyhkeen päällä.



Kun tossut ovat hieman huopuneet voit kuvioida ne. Leikkasin logon kirjaimet esihuovutetusta villalevystä ja huovutin ne tossun kylkeen käsin, pyörivin liikkein. Käytä reippaasti mäntysaippuavettä. Kun kuvio pysyy kiinni rullaa taas uudelleen.


Kun tossut ovat hyvin huopuneet (useamman rullaus kerran jälkeen), ne leikattiin irti toisistaan. Jätä kuplamuovi vielä tossujen sisään ja jatka huovuttamista rullan avulla. Tarkista saumat joka rullauskerran jälkeen.


Laitoin tossut lestiin ja jatkoin huovuttamista käsin eli hinkkasin niitä ainakin tunnin mäntysaippuaisilla käsillä lestiä vasten. Pesin tossut niiden ollessa lestissä ja laitoin kuivumaan. Annoin niiden kuivua pari päivää ja viimeistelin ne silitysraudalla.


Ostin kaupasta tossuihin huopaiset pohjalliset, jotka antavat mukavasti tukea tossuille. Nyt on taas yksi joulupaketti valmiina. Toivottavasti pojan ilme on näkemisen arvoinen jouluaattona!


Kommentit

  1. Ihanat ja taidokkaasti tehdyt tossukat! Kuinka monta grammaa villaa tuollaisiin kuluu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! 150 grammalla karstavillaa saa jo melko napakat sisätossut. Koko tossuissa on 35.

      Poista
    2. Kiitos tiedosta! Yllättävän vähän siis noihin kuluu villaa.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Loimen laitto kangaspuihin

Makramee kesäverhot

Makramee seinävaate