Japanilainen rasia

Pysytään vielä Japani-teemassa. Kolmiosainen japanilainen rasia on kätevä pienten tavaroiden säilytykseen, kynäpenaaliksi, lahjapaketiksi, silmälasikoteloksi tai sinne voi kätkeä vaikka pieniä aarteita. Rasia on päällystetty taustatulla puuvillakankaalla. Kankaan taustauksesta voit lukea lisää täältä


Tämän penaalin sisämitat on 17x7cm. Tarvitset konepahvista (2mm) kaksi palaa kooltaan 24x10 cm sekä yhden palan 18x3,2 cm. Piirrä toiseen isoon palaan viivat kuvan mukaisesti 3 cm päähän reunoista ja toiseen 2,7 cm päähän.


Liimaa pahvin toiselle puolelle tapetti, kartonki tai kangas. Tämä jää näkyviin rasian sisäpuolelle. Leikkaa nurkat pois mattoveitsellä. Sitten täytyykin olla varovainen, koska pahviin pitäisi viiltää viivoja pitkin mattopuukolla noin 2/3 syvä viilto. Varo siis leikkaamasta pahvia kokonaan auki, vain sen verran, että pahvi taittuu. Taita reunat yhteen ja teippaa ne maalarinteipillä ulkoapäin.


Yhdistä osat liimaamalla ne kopiopaperin avulla. Jätä osien väliin 3 mm taittovaraa. Mittaa taustatusta kankaasta rasiaa 10 cm korkeampi ja leveämpi pala. Jokaiselle reunalle jää siis 5 cm reunaa ja käännöstä varten. Liimaa rasia avattuna kankaan keskelle. Tee kuvan mukaiset leikkaukset. Aloita reunojen liimaaminen kuvan mukaisesti. Käytä viimeistelyyn taittoluuta tai vastaavaa siistin lopputuloksen saamiseksi. Tee rasian sisäpuolelle vielä pala, joka peittää takareunan pahvin ja sitoo sen yhteen rasian kannen ja sisäosan kanssa.


Valmis rasia jonka palat on mitattu huolella, avautuu ja sulkeutuu sujuvasti ja pysyy napasti kiinni. Japanilaisten rasioiden teko on tarkkuutta vaativaa puuhaa mutta niin mukavaa!


Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Loimen laitto kangaspuihin

Makramee kesäverhot

Makramee seinävaate