Lehtiä hopeasavesta

Syksy tulee ja lehdet putoavat. Pelastin muutaman lehden omasta puutarhasta ja nyt ne hohtavat aina hopeakoruina. Daalian- ja viinimarjanlehdet on kopioitu nyt kaulakoruiksi ja tammenlehti rinta-/huivineulaksi. Yksi lehti meni säpäleiksi ennen polttoa. Siitä sain osia rannekoruun. 


Hopeasavi on hopeajauheen, orgaanisen sideaineen ja veden sekoitus. Massassa käytetty hopea on 100% kierrätettyä puhdasta hopeaa. Art Clay hopeasavi tuotetaan Japanissa, kierrätettävistä jätemateriaaleista kuten vanhoista valokuvaus- ja röntgenfilmeistä.

Itse käytin työssäni hopeasavi tahnaa. Tahnassa on 10% vettä ja kasvipohjaista sidosainetta, jotka palavat pois polttamisen aikana. Polton jälkeen jäljelle jää 999 hopeaa. Tahnaa sivellään tuoreen lehden päälle vähintään 10 kerrosta, riippuen kuinka paksu korusta halutaan. Sivelyjen välillä anna savitahnan kuivua.


Savityön voi polttaa kuivana keramiikkauunissa (650-800 c) mutta myös nestekaasupolttimella. Näissä lehtikoruissa käytin poltinta. Kun työ muuttuu oranssiksi, jatka polttamista vielä minuutin verran. Korut kutistuvat polton aikana n. 10%. Anna työn jäähtyä rauhassa ja kiillota sen jälkeen esim. messinkiharjalla. Itse käytin korut vielä kiillotusrummussa.


Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Loimen laitto kangaspuihin

Makramee kesäverhot

Makramee seinävaate